PANDA.BIRU: Thanks for You Two ~!

Friday, November 28, 2014

Thanks for You Two ~!


Selamat malam ~! Ahh... dah lama Ana tak tulis entri. Sibuk memanjang je tahun ni. (Hastag: Malas bukan sibuk :P) Allhamdulilah, Ana ada 3 rasa nak tulis entri hari ini. Percaya atau tidak, Ana dah senaraikan 10 entri untuk ditulis ! Tulis ke tidak, jangan tanya. Ana ikut angin. Harap maklum, Ana ialah perempuan mood swinging.

Straight to the point ! Siapakah 'YOU TWO' itu ? 'YOU TWO' ialah orang kehormat yang paling Ana hormati selepas keluarga. Dioranglah yang selama ini menolong Ana, mengubah, dan apa-apa jelah. Pendek kata, merekalah orang yang paling Ana sayang ! Oh siapakah itu ? Jeng-jeng-jeng !

IAITU KAWAN BAIK ANA (guna nama gelaran):

SHOKORA

Seorang budak perempuan yang happy go lucky ! Semua orang memanggilnya ustazah. Tak tahulah adakah satu pujian ataupun sindiran. Harap maklum, mulut orang memang tak boleh tutup. Tapi, bagi Ana dia memang macam ustazah. Dialah bertanggungjawab mengubah Ana daripada ZAMAN JAHILIAH Ana . Sekarang Ana pakai sarung lengan atas nasihat dia. Mula-mula macam kena paksa juga. Maklum, kali pertama Ana pakai tanpa sebab. Tapi allhamdullilah, atas nasihat dia Ana makin lama makin suka pakai. Lagipun dia memang seorang yang sangat tegas apabila sesuatu yang penting. Tegas-tegas pun buat lawak juga. Happy go lucky katakan. Apa Ana pelajari lama-lama kena layan dia dahulu. Kalau tidak dia merajuk. Extra information, Ana tak pandai pujuk orang. Ana rapat dengan dia waktu yang ada program je. Ana dengan Shokorakan orang yang selalu ikut program sekolah macam camping.  

KAKAO

Yang ni pun boleh tahan juga happy go luckynya. Tapi kadang-kadang angin dia tak baik. Bila mood dia dalam keadaan tu, jangan kacau dia. Seriously, waktu tu Ana paling takut. Takut sebab mungkin Ana buat salah. Satu sebab lain, tengok mata dia memang menakutkan. Maklumlah, Kakao dalam manga matanya macam kucing. Ana paling rapat dengan Kakao sebab Ana selalu duduk sebelah dia. Dia pun sama macam Shokora, mengubah Ana kepada kebaikan. Walaupun belum 100%, tapi kira syukurlah. Kalau tak sampai bila-bila Ana tetap pada zaman tu. Apa yang Ana tahu pasal dia, dia suka buat benda pelik-pelik. Macam gigit plastiklah, kertas dan lain-lainlah. Ana bagi gelaran kat dia perempuan paling ganas kat kelas. Alah, ganas-ganas pun kawad kumpulan merah dia jadi puteri merak. Pernah Ana ingat nak masuk kelas, Shokora ada pesan kat Kakao buka selak pintu jangan ganas sangat. Tapi dia tetap buat juga. Akibatnya, Shokora perasan Kakao asyik tengok jari dia je kat kelas. Tengok-tengok, jari dia luka. Habis kena leter dengan Shokora. Haih... apa-apa jelah. Extra information, cuma Ana dengan Shokora je tahu tentang keluarga dia yang haru biru.


 Itu jelah pasal diorang. Lepas ini, Ana nak buat entri pasal kegemaran kitaorang yang masih kekal lagi sehingga hari ini. 

SAYONARA ~!

3 comments:

Anonymous said...

woi rai ni shokora psss kakak aku punya... shokora meminta mmaf jutaan maaf :) wa sayang kau till jannah jerit suara macam komander rumah kuning time tuuu... huhuhu iman puteri fuyooo.. budak ganas jadi puteri... hahahah









potassiumnitrate said...

hahahaha ...jahat kau rai... jutaan terima kasih pada hang dan maaf jika tegur overdose... wa sayang kau till jannah.. in shaa Allah :) ingat iman ganas jadi puteri.. nak menjerit miss crew6aktif.. huhuhu macam suara commander aku -.- iman puteri aku commander hang jadi anak buah pengikut commander :) bari baris berhenti!

potassiumnitrate said...
This comment has been removed by a blog administrator.